19:00

Nyhammars IF U

Referat: Mockfjärds BK - Nyhammars IF U

VI fick med oss en poäng från den luriga bortamatchen på Mockfjärds IP. Det var en match där vi startade piggt och hade ett spelmässigt övertag. Sedan jämnade spelet ut sig.

Vi tog i alla fall ledningen i 40:e minuten då Engström fälldes bryskt och straffen var solklar. Marcus Jakobsson slog den säkert i mål.

I den sista minuten av första halvlek kunde Mockfjärd kvittera efter dubbel otur för oss. Först var bollen egentligen ur spel då den var utanför långlinjen. Domaren lät spelet gå och när bollen var inne i straffområdet gick en hemmaspelare omkull i en närkamp som såg schysst ut. Men efter någon sekunds funderande blåste domaren straff. 1 - 1 blev det på straffen.

Den andra halvleken blev mållös. Bägge lagen spelade likartat matchen igenom. Det var svårt att komma till målchanser och bollen var sällan inne i någons straffområde.

Det lag som ändå "vann på poäng" var vi. Vi skapade något fler chanser, ägde något mer boll och var lite bättre organiserade. Ändå kändes 1 - 1 som ganska logiskt med den matchbild som rådde.

I NIF föll ingen ur ramen. Emil Lilja får betyget som bäst i NIF. Trivdes bra som mittback ihop med Fabian.

Nästa match för NIF U går av stapeln på måndag när Bullermyren U besöker Åvallen.